Yüz mimiklerimizi yapmamızı sağlayan kaslar yıllar süren kullanım sonucu cilt yüzeyinde kırışıklıklara yol açar. Bu kasları gevşeterek kırışıklıkları azaltmak ve yumuşatmak mümkündür. Kasların gevşemesi ile daha fazla kırışıklık oluşumu engellenebilir. Uygun aralıklarla yapıldığında Botoks kırışıklık oluşumunu engellemektedir.
Genellikle alın, göz çevresi (kaz ayakları) ve kaş arasına uygulandığında olumlu sonuçlar alınmaktadır. Ayrıca boyun çizgileri, burun üzerindeki tavşan çizgileri, dudak üstündeki dikey çizgiler, dudak köşelerindeki çizgiler giderilebilmektedir. Ayrıca kaşların kaldırılması veya düşürülmesi, burun ucunun kaldırılması gibi ileri uygulamalar da yapılabilmektedir. Üst yüz için 10 yılı aşkın süredir kullanılan Botoks artık çene bölgesindeki gevşeme ve sarkmaları düzeltmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Boynun sağ ve sol yanlarında yer alan platisma kasları kasıldıklarında ağız köşelerini ve boyun cildini aşağı çeker. Gündelik hayatta farkında olmadan pek çok kez kullanılan boyun kasları, dudak köşelerinin zamanla aşağı doğru sarkmasına böylece yüzümüze üzgün, mutsuz ya da somurtkan bir ifadenin yerleşmesine yol açarlar. Üstelik geçen zaman ve yer çekiminin etkisiyle cilt altındaki yağ dokusu da aşağı doğru yer değiştirir. Bu yağ dokusu da çene kemiğinin sağ ve sol taraflarına toplanır.
Aşağı çekenler- boyun kasları
Yukarı çekenler- elmacık kemiğinden dudak köşelerine doğru gelen kaslar
Aşağı çeken kasların aktivitesi azaltıldığında yukarı çeken kaslar rölatif olarak güçlü duruma gelmektedir. Böylece çene hattının belirginleşmesi sağlanmaktadır.