MEME BÜYÜTME

Meme Büyütme Nedir?

Kadınların en önemli fiziksel detaylarının başında göğüsler gelmektedir. Bu nedenle en çok bu bölgede estetik operasyona başvurulmaktadır. Göğüslerin küçük ya da hacimsiz olması kadınlarda çeşitli öz güven problemlerine neden olabilmektedir. Bu da zaman içerisinde kadınların sosyal hayatlarında daha içe kapanık, utangaç ve çekingen olmalarına sebep olmaktadır. Bu gibi durumlardan meme büyütme ameliyatları ile kurtulmaları sağlanmaktadır.

Göğüs büyütme, operasyonlarında silikon implant ya da yağ enjeksiyonu kullanılmaktadır. Her iki şekilde de önemli bir hacim elde etmek mümkündür. Meme büyütme operasyonlarında kullanılan protezler şekline, içeriğine ve yüzey yapısına göre 3 farklı kategoriye sahiptir. Uygulanacak olan protez hastanın fiziki yapısına göre değişiklik göstermektedir.

Protezler Nasıl Yerleştirilir?

Meme büyütme operasyonlarında kullanılacak olan protezler vücuda dört farklı bölgeden yerleştirilebilmektedir. Bu dört farklı bölgenin birbirine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Protezler koltuk altı, meme altı, göbek veya meme başı çevresinden yerleştirilebilmektedir. Dünyada en çok yapılan estetik ameliyatlardan biri silikon protezler ile meme büyütme ameliyatıdır. Az gelişmiş memelerin büyütülmesi için uygun yöntem meme protezi yerleştirmektir. Uygun hastalarda vücudun başka bölgelerinden alınan yağların memeye enjeksiyonu ile de meme büyütme yapılabilir. Ancak transfer edilen yağların önemli bir kısmının erimesi nedeniyle arzu edilen büyüklükte meme hacmine ulaşabilmek için 2-3 kez enjeksiyon yapılması gerekebilmektedir.

Emzirmeler, kilo alıp vermeler ya da yaşın ilerlemesiyle birlikte bazı kadınlarda memelerin içi boşalmakta ve sarkmalar oluşmaktadır. Bu hastalarda da, silikon meme protezleri ile memelerde dolgunluk oluşturarak yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir. Ancak sarkma ciddi boyutta ise protez kullanılmasının yanı sıra meme dikleştirme işlemleri de aynı seansta gerekebilmektedir.

Silikon ameliyatından sonra rahatlıkla süt verebilirsiniz. Çünkü silikon süt bezlerinin altına yerleştirilmektedir. Katı silikon maddesinin vücuda bir zararı yoktur. Kansere sebep olmaz.

Silikonunuzun günlük hayatınızda herhangi bir hareketinizle, sporla veya herhangi bir aktivite sırasında patlaması mümkün değildir.